Algemene informatie

Villa Passief legt de lat hoog voor energie-efficiëntie door energiezuinige of passieve woningen te bouwen. Dit heeft een grote impact op uw levenswijze, en slechts een kleine impact op de wereld waarin u leeft. Villa Passief creëert de meest comfortabele woning die u zich kunt wensen!  Elke Villa Passief woning zorgt voor een belangrijke stap naar een groener Nederland. Om uw woning langer dan één jaar te verwarmen, is maximaal 25 KW per m2 nodig. Het resultaat is fenomenaal: slechts een kwart van de energie die nodig is voor het verwarmen van een normale woning, is nodig voor de verwarming van een Villa Passief woning.

Comfort staat voorop

Villa Passief staat aan de top op het gebied van energieprestaties, maar ons hart ligt bij het comfort. De binnentemperatuur van een Villa Passief woning voelt, zowel tijdens de zomer- als wintermaanden, aangenaam aan. Bovendien gebruikt de woning nauwelijks verwarming- of koelapparatuur. Comfort dient een prioriteit te zijn, hetgeen wij u bieden. VillaPassief bouwt indien gewenst aardbevingsvrij!

Goede balansventilatie

Naast het feit dat een Villa Passief woning nauwelijks verwarming nodig heeft, vangt de woning de warmte, die probeert te ontsnappen, perfect op. Met onze balansventilatie wordt continu 84% van de warmte opgevangen en herbruikt. De ventilatie werkt efficiënt samen met de constructie van onze Villa Passief woningen, om uw leefomgeving te verbeteren door middel van een constante toevoer van schone, gefilterde buitenlucht.

Comfort wordt een betaalbare luxe

Comfort, gezondheid en een prettig gevoel: dit bieden wij u in een Villa Passief woning!
Een Villa Passief woning wordt op basis van uw voorkeuren ontworpen. Elke woning is uitgerust met technologie die ervoor zorgt dat de kwaliteit van de binnenlucht uitstekend is. Comfort wordt hierdoor een betaalbare luxe.

 

Een woning die passief is gebouwd, is duurzaam, toekomst gericht en zeer waardevast met een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Overal een prettig gevoel!

Elke ruimte in een Villa Passief woning heeft de perfecte temperatuur. Nooit te warm in de zomer, of te koud in de winter! Een Villa Passief woning heeft in elke ruimte een comfortabele temperatuur die regelbaar is van 20 tot 23 graden.

Voel de koele wind

Alle Villa Passief woningen worden luchtdicht gebouwd om tocht te vermijden. Elk raam kan echter op ieder gewenst moment geopend worden om een verfrissend briesje binnen te laten.

Passief bouwen

  • Is thermisch comfortabel door de goede isolatie, kierdichting en het ontbreken van thermische bruggen (koudebruggen).
  • Heeft door de lage infiltratie van de buitenlucht en de balansventilatie (WTW) een goede kwaliteit van de binnenlucht.
  • Heeft een lage warmtebehoefte, wat resulteert in een extreem laag energieverbruik.
  • Is een huis dat goed gebruik maakt van zonne-energie.
  • Is op het zuiden gericht gebouwd; wanneer mogelijk zijn er bijna geen ramen op het noorden.